Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто треба да престанете да пијете пића на сламчицу?

Појава бора такође може зависити од тога како пијете.
Фото: Pixabay/manfredrichter

Интернет је пун савета о грациозном старењу који се односе на сваки аспект живота, а понекад су то једноставни и корисни савети. Највидљивији знаци старења на лицу су фине линије и боре.

Ако желите да успорите знаке старења, можда бисте желели да избегавате да пијете преко сламчице јер то може допринети развоју финих линија и бора у пределу уста.

Поновљено борање изграђује мишиће који окружују уста. Боре се развијају између мишићних влакана што резултира дубоким, видљивим борама видљивим чак и у мировању.

Настанку бора доприноси и врста пића које пијете. На крају, снага и постојаност контракције периоралних мишића могу допринети настанку бора. На пример, гушће течности као што су смутији могу захтевати више силе.

А такве навике могу итекако да утичу на изглед вашег лица, посебно ако имате више од 50 година. Када смо млади, наша кожа се враћа након чкиљења, осмеха или смеха.

Пијење на сламчицу није једина навика која је крива за фине линије и боре.

На пример, вертикалне линије око усана могу бити узроковане пушењем, љубљењем или звиждањем. Боре око очију могу се појавити због жмиркања и осмеха. Наравно, то не значи да треба да одустанете од активности попут смејања, али ако сте забринути због знакова старења, можда би требало да промените неке од својих свакодневних навика.

Zašto Coca-Cola iz McDonald’s restorana ima bolji ukus?

Преузмите андроид апликацију.