Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Зашто треба да посетите породични фестивал Фрушкогорска вила?

Европска престоница културе нам у оквиру програма „Хероине“, првог јунског викенда доноси прави породични фестивал који ће окупити европске хероине уметности у срцу најстаријег националног парка.
Фото: Градске инфо

Топло вам препоручујемо да испланирате посету Новом Саду и Фрушкој гори и поведете своју породицу и пријатеље на праву авантуру у природи – Фестивал Фрушкогорска Вила, који ће се одржати у јединственом амбијенту у Врднику (Фрушке Терме Ресорт) од 3. до 5. јуна.

У славу велике српске хероине прошлости, песникиње, новинарке и боркиње, Милице Стојадиновић Српкиње, овај фестивал смештен је баш у Врднику, где је Милица провела већи део свог детињства.

Атрактиван тродневни програм за све генерације, Вила, јединствено је искуство у зеленилу националног парка.

Очекују вас богати музички, гастро и дечији програм те унапред испланирајте свој боравак у Европској престоници културе.

Старе приче у новом руху
Фото: НСЕПК2022

Најмлађи посетиоци фестивала уживаће у бајкама које ће за њих читати хероина српског глумишта, Аница Добра као и чувена новинарка Наташа Миљковић. Поведите своје најмилије да чују старе приче у новом руху, а осим тога, дечији програм ће обухватити плесне представе и разноврсне радионице и књижевних догађаја.

Филмски и позоришни програм

Посетиоце очекује и биоскоп под ведрим небом, врхунски звук и филмско платно. Тродневни филмски репертоар забавиће и децу и одрасле, а биће приказан један од најактуелнијих филмова Лето када сам научила да летим, као и представа Прах, у несвакидашњем „театру на отвореном“, у којој улоге тумаче Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић, а у режији младог признатог редитеља Вељка Мићуновића. Не пропустите!

Фото: НСЕПК2022
Програм 3. јуна

У петак нас очекује наступ Simon Lamsme, једне од водећих виолинисткиња своје генерације која наступа са најеминентнијим светским оркестрима, овога пута наступиће уз подршку градског оркестра „Camerata Academica Novi Sad“.

Глас који помера границе стиже на породични фестивал, вила македонске поп сцене Калиопи.
Фото: НСЕПК2022

Исте вечери очекује вас Jenny Berggereno певачица међународно познате шведске поп групе „Ace of Base“. Светски позната певачица наступиће у најстаријем српском националном парку.

Програм 4. јуна

Другог дана фестивала окрећемо се реинтерпретацији класичног звука уз готик вилу Tarju Turunen. Вила симфонијске рок сцене позната као бивши вокал бенда „Nightwish“, наступиће на фестивалу Вила, а истог дана очекује нас и концерт Амире Медуњанин и Војвођанског симфонијског оркестра, који ће својим наступом допринети бајковитој фестивалској атмосфери.

Фото: НСЕПК2022
Програм 5. јуна

Последње вече затвара се уз наступ америчког инди поп бенда „Warpaint“ који чине четири виле, као и регионалне хероине Натали Диздар, а нешто интимнију и етеричнију атмосферу оствариће рециталом Tabea Zimmerman, солисткиња на виолини која важи за једну највећих музичарки данашњице, што потврђују многобројне сарадње и признања на светском нивоу.

Фото: НСЕПК2022

Поведите малишане и у дечији кутак који ће обухватити полигон спретности и друге занимљиве игре, али и Рок камп за девојчице.

Опустите се у Зони великог хлада, на чак 400 квадратних метара и уживајте у гарден-партију уз храну и пиће, али посетите и мини базар у оквиру фестивала.

Фото: НСЕПК2022

Gde i kako parkirati motocikl u gradu, da li je besplatno i da li se kažnjava?

Преузмите андроид апликацију.