Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто пушачи и љубитељи кафе треба да поједу 10 бадема на дан?

Постоји много савета о побољшању квалитета сна и навика спавања. Одређени савети ће помоћи некима, али можда неће помоћи другима. На срећу, већина проблема са спавањем обично се решава сама од себе у року од месец дана.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Међутим, ако имате несаницу краће од три месеца, то је краткотрајна несаница, а ако траје дуже од три месеца, онда је дуготрајна.

Али изгледа да је уравнотежена исхрана најбољи савезник у борби против несанице. Наиме, студија објављена у  National Library of Medicine открила је да је само две недеље редовне конзумације бадема повезано са смањењем несанице.

Наиме, 446 учесника јело је по 10 бадема сваког дана током две недеље. Пре учешћа у истраживању, 77% учесника је изјавило да има проблема са несаницом, док су остали изјавили да имају квалитетан сан.

Након анкете, 69% учесника је пријавило проблеме са несаницом, а 31% је рекло да добро спава.

Пошто се бадемово млеко прави од бадема, може да реши и несаницу.

Организација Sleep Charity, која се бави хигијеном сна, наводи да на квалитет сна највише утиче оно што поједете неколико сати пре спавања.

Стручњаци из организације сматрају да су бадеми прави хит јер садрже магнезијум који побољшава сан, али и опушта мишиће.

Осим тога, садрже протеине који помажу у одржавању стабилног нивоа шећера у крви док спавате, а такође преносе тело из стања стреса и адреналина у стање мировања.Зато је одличан избор за поподневну ужину.

Међутим, пошто је спавање компликован процес на који могу утицати ментално здравље, светлост и неки физички проблеми, важно је узети у обзир све ове факторе.

Осим тога, када је у питању исхрана, није довољно само додати бадеме јер спавање утиче када, шта и колико једемо током дана, недељама, месецима и годинама.

Најважније је да се ослободите кофеина и алкохола, који могу спречити да заспите и имате квалитетан сан. Исто тако, пушачи често имају проблема са несаницом, чешће се буде и обично имају „плитак“ сан.

Док престанак пушења, ослобађање од кофеина и алкохола може помоћи многима, свака особа треба да пронађе што више одговора за добар сан.

Napitak za početak dana: Dodajte vodi dve namirnice i povećajte hranljive vrednosti

Преузмите андроид апликацију.