Ево колико хранљивих састојака имају
Многима су банане омиљено воће, а одлично се слажу и уз овсене каше, као и уз бројне посластице.
Свима нам се десило, да када прође неко време, оне промене боју, постану браон и добију тачкице.
Неки их одмах бацају у канту, а ово је, заправо, велика грешка.
Тачкасте и браон банане одличне су за ваш имунитет и заштитиће вас и помоћи код бројних тегоба.
Богате су антиоксидантима и помажу у борби против тумора.
Једна просечна банана од 126 грама, има 110 калорија од чега 30 грама угљених хидрата. Извор су протеина, калијума и дијететских влакана. Не садрже масноће.
Оне се сматрају најздравијом опцијом када је воће у питању.
Имају импресиван витамински садржај – витамин Ц, витамин Б6, рибофлавин, фолате, нијацин, пантотенску киселину, као и још неке витамине у траговима. Такође, морамо да споменемо и минерале – фосфор, калцијум, магнезијум, манган и бакар.