Ако је маст у танком површинском слоју чоколаде, у комбинацији са пљувачком у устима, то ће изазвати јединствено задовољство. Наше укусне пупољке прво заинтригира маст, а затим се ослобађа какао.
Са истим задовољством можемо јести и црну чоколаду као и млечну, која је мање здрава због додавања шећера и масти. Ово је закључак истраживања научника који су открили тајну зашто је чоколада тако неодољива. То је начин на који се топи у устима, где маст игра кључну улогу у првом контакту са језиком.
До овог закључка су дошли након што су испитали сваки корак у једењу чоколаде. Процес једења чоколаде почиње ‘фазом лизања’, односно када чоколада први пут дође у додир са језиком.
Тада почиње лагани „осећај чоколаде“. Затим, када почне да се топи, чврсте честице какаоа у чоколади се ослобађају, заједно са налетом ендорфина који изазива срећу.
Није битно да ли чоколада има пет или педесет посто масти. Ако је маст у танком површинском слоју чоколаде, у комбинацији са пљувачком у устима, то ће изазвати јединствено задовољство.
Наши пупољци укуса су прво заинтригирани масноћом, а затим се ослобађа какао, пружајући нам дивну комбинацију укуса.
Какао је, у ствари, важан састојак који доноси здравствене предности.
Богат је флавоноидима, антиоксидансима који помажу нашем телу да ефикасно функционише и штити ћелије од оштећења.
Због својих антиоксидативних својстава, флавоноиди су корисни и у побољшању циркулације крви и снижавању крвног притиска, али и у борби против оштећења ћелија повезаних са старењем.
Преузмите андроид апликацију.