Микроталасна пећница је спас за многе лење „куваре” у свим животним периодима.
Сви смо бар једном загрејали храну у микроталасној и припремили цео оброк у микроталасној јер је то брзо и практично.
Али зашто микроталасна пећница загрева и припрема храну много брже од пећнице?
Рерна ради на принципу онога што називамо провођење топлоте. То значи да се ваздух у рерни загрева и затим преноси на храну, што чини храну сочном, али цео процес траје дуго.
Микроталасна ради на принципу слања електромагнетног зрачења, микроталасa.
Они не загревају ваздух у микроталасној пећници, већ се одбијају од металне унутрашњости и долазе у директан контакт са честицама у храни.
Колико брзо ће се одређена храна загрејати зависи од врсте хране. Још једна битна разлика између микроталасне и обичне рерне је та што се рерна загрева равномерно, док у микроталасној постоје вруће и хладне тачке, због чега се у средини микроталасне налази ротирајућа плоча.
Hrana iz mikrotalasne može biti štetna po zdravlje ako se ne pridržavate nekih pravila
Преузмите андроид апликацију.