Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто месо треба прелити чајем? Тајна искусних кувара

Различите врсте меса се припремају на различите начине, али оно што је заједничко је то да је маринада обавезна.
Фото: Pexels/Los Muertos crew

Она ће свако месо учинити мекшим и сочнијим, а у зависности које сте изабрали прилагођавате састојке за маринаду. Али, постоји један напитак који искусне домаћице често користе у прирпреми меса, јер он омекшавам месо и чини га укуснијим. Реч је о чају.

Помоћу чаја можете припремити савршену маринаду која ће побољшати укус месу, али морате је направити како треба. Користите чај без арома (типа нану, камилицу, зелени чај), као и без адитива. Када направите чај у њега додајте зачине по жељи, као и сецкани црни или млади лук.

Оставите да се охлади, па прелијте преко меса које сте изабрали. Ако користите пилеће оставите да се маринира неких сат времена, а ако користите друге врсте меса онда маринирајте 6-12 сати. Затим припремите месо по жељи.

Lekar otkrio zašto je puštanje brade zapravo dobro za muškarce

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке