Треба нагласити да кромпир сам по себи није нездраво јело. Напротив, кромпир је веома здраво поврће које се препоручује у правилима здраве исхране.
Оно што кромпир чини нездравим је начин на који се припрема, пржење у дубоком уљу. Пржење у дубоком уљу је уобичајена метода припреме прженог кромпира.
То је врло једноставан начин припреме многих намирница и прилично је популаран, посебно у ресторанима брзе хране.
С друге стране, хрскавост и управо то обогаћивање уљима многи воле, што га чини још популарнијим.
Међутим, намирнице пржене у дубоком уљу су пуне калорија и засићених масти, које су веома нездраве и негативно утичу на здравље. Пржењем у дубоком уљу, кромпир губи воду и упија много уља и то га чини веома нездравом храном.
Хоћете помфрит као из ресторана? Примените стару бакину цаку и урадите ово пре пржења
Преузмите андроид апликацију.