Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Зашто браћа у коју се узда читава Србија имају два презимена?

Репрезентативци Србије Сергеј и Вања имају несвакидашње презиме (презимена), бар за ове просторе – Милинковић-Савић. Тајна иза овог презимена се крије управо у томе што ови репрезентативци нису рођени на овим просторима.
Фото: ФСС

Вања је сјајно бранио против Бразила, а Сергеј је био један од стрелаца у мечу против Камеруна, јасно је да се велики део игре заснива управо на способностима ова два брата.

Родитељи Никола Милинковић и Милана Савић јесу пореклом из Србије, али њихове спортске каријере су утицале да током једног периода живота бораве у иностранству.

Иако је Милана играла кошарку, успешну професионалну каријеру имао је отац Никола, због чијих ангажмана је породица била приморана да се сели по иностранству. Никола Милинковић је своју каријеру почео у Босни и Херцеговини, да би због рата прешао у српски клуб ФК Бечеј.

Први ангажмани у иностранству били су му у Шпанији, где су управо рођени Сергеј и Вања у Љеиду, односно Оренсу. Како се у овој земљи традиционално користе презимена од оба родитеља, тај обичај су испоштовали Никола и Милана, а поред синова имају и ћерку која је најмлађа.

Дакле прича о презимену браће Милинковић-Савић је почела у Србији, а формирала се у иностранству, баш као и каријере ове двојице фудбалера Србије.

 

Srbija ispustila pobedu protiv Kameruna

Преузмите андроид апликацију.