Почетна > Свет
Свет

Беч богатији за 2020 стабала

На простору од 3.000 квадратних метара запослени бечког Магистратског одељења задуженог за дигитализацију су заједно са шумарско-пољопривредним предузећем града засадили 2020 дрвећа и жбунова.
<img src="digging.jpg" alt="digging in the garden">
Фото: Pixabay/AndreasGoellner

Стабла храста, јавора, липе, трешње, граба и жбунови леске, калине, трњине и дрена су засађени у близини канцеларије Магистратског одељења.

Запослени шумарско-пољопривредног предузећа су изабрали одговарајуће врсте, док су Магистратско одељење и синдикат који заступа запослене у услужном сектору, спонзорисали њихову набавку.

Идеја за сађењем шуме се јавила прошле године. Уместо заједничке новогодишње прославе која је била отказана због пандемије коронавируса у 2020. години Магистратско одељење и синдикат су се одлучили за еколошку акцију која ће бити од значаја за све Бечлије. Акција треба да укаже на епидемиолошку ситуацију у 2020. години и послужи као подсетник.

<img src="trees.jpg" alt="trees in the garden">
Фото: Pixabay/NickyPe

„Простори за одмор и рекреацију са локалним врстама биљака доприносе побољшању квалитета живота у градским срединама. Градска клима профитира од ефекта хлађења зелених површина“, изјавио је Јирген Чернохорски, члан градског већа задужен за климу.

„Магистратско одељење је са овом идејом и соларним панелима које су поставили на крову своје канцеларије дало значајан допринос очувању климе“, изјавила је Ули Зима, чланица владе задужена за иновације.

Kamenički park novo – staro mesto za uživanje u prirodi

 

Преузмите андроид апликацију.