Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Занимљиве предности утицаја црвеног вина на кожу

До сада сви знамо које су предности умереног конзумирања вина за ваше здравље. Урађено је много истраживања на ову тему и сва она указују на то да може бити од користи за здравље срца и контролу тежине. Међутим, то није све, недавна истраживања такође показују да црвено вино може добро утицати на вашу кожу.
Фото: Pexels/Elina Sazonova

Купање у црвеном вину једном месечно је од суштинског значаја за жене данашњице. Арома црвеног вина вам помаже да се ослободите стреса! Све што треба да урадите је да додате флашу црног вина у каду која је пуна топле воде и размазите вашу кожу сваког месеца овим природним „леком“.

Црвено вино такође помаже да се ослободите стрија, тако да жене које су недавно родиле дете, могу да користе овај састојак да се ослободе стрија на свом стомаку.

У настваку откријте још неколико других козметичких употреба црвеног вина:

Решите се стрија

Ако желите да се отарасите ружних стрија, масирајте стомак црвеним вином. Урадите третман црвеним вином једном недељно и то ће вам помоћи да стрије полако нестану.

Ослободите се бубуљица са тела

Због неправилне исхране и загађења многи људи се суочавају са бубуљицама које се с времна на време појаве на телу. Да бисте се ослободили акни, умочите вату у црвено вино и тапкајте преко акни. Урадите то два пута у току дана да бисте их се што пре ослободили.

Тамне флеке на кожи

Тамне флеке на кожи могу се неутралисати уколико се купате у црвеном вину два пута недељно. Не наносите лосион за тело на флеке после купања вином. Да се тамне флеке што пре уклоне потребно је да додате сок од једног лимуна на једну чашу црног вина. Масирајте флеке овом мешавином и после 15 минута исперите.

Уклоните нежељене длачице

Уморни сте од депилације и бријања длачица са ваших ногу и руку? Па, ако јесте, пробајте са масирањем тела црвеним вином. Састојци присутни у вину ће утицати на фоликул, тако да ће длачице да отпадну са лакоћом.

Појава бора

Вино има сјајан ефекат на боре. Умивање вином два пута недељно ће вам помоћи да ваше боре буду мање видљиве.

Поре на кожи

Уколико имате проширене поре на лицу, можете их уклонити помоћу црног вина. Комбинујте црно вино и млеко да се решите проширених пора. Масирајте овом мешавином лице једном недељно и ваше поре ће бити мање видљиве.

Сува кожа

Сува кожа може бити такође третирана црвеним вином. Помешајте једну чашу црног вина и једну шољу млека. Умивајте се овом мешавином два пута недељно да се решите природно суве коже. За само неколико недеља ваша кожа че постати сјајна и баршунаста.

Ослободите се младежа

Не одлучујте се за третмане на хемијској бази како бисте се ослободили младежа. Можете младеж масирати црвеним вином и временом ће нестати.

Поред опуштајећег ефекта које чаша црвеног вина има на ваш организам, сада знате како да остатак вина искористите у служби ваше лепоте.

Занимљиве предности утицаја црвеног вина на кожу

Преузмите андроид апликацију.