Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Жалбе током Егзита углавном стизале због буке

Новосађани су током Егзит фестивала у девет наврата пријављивали ремећење кућног реда, од чега је затечен један прекршај за шта је издата казна од 10.000 динара, рекли су из Градске управе за инспекцијске послове за “Дневник”.
Фото: Град Нови Сад

Иначе, од почетка године, суграђани су се за кршење кућног реда и мира комуналној милицији обратили 753 пута.

Од укупног броја пријава, њих 148 је упозорено, а издато је 70 прекршајних налога, док 487 пута патрола комуналне милиције није затекла пријављени прекршај, односно, пријаве су биле неосноване. Чак 48 пута милиционери нису успели да остваре контакт са прекршиоцима.

„Најчешће пријаве наших суграђана односе се на буку из угоститељских објеката и буку у оквиру стамбене заједнице“ казали су из Градске управе за инспекцијске послове за наш Дневник.

Што се тиче контроле рада такси превоза, током фестивала Егзит, инспектори су били распоређени у дневне и ноћне смене на терену, како би спречили неправилности. Три такси возила искључена су из саобраћаја на 10 дана због уочених неправилности, а на лицу места, превозницима су издата и три прекршајна налога и сачињена три записника на основу којих ће бити издата два прекршајна налога, а биће поднет и један захтев за покретање прекршајног поступка.

Путем диспечерског центра инспекција је примила само једну пријаву која се односи на ценовник такси превоза током Егзит фестивала. Из те Градске управе рекли су за наш лист да ће основаност пријаве бити размотрена, подаци ће бити сакупљени, а такси превозник саслушан. Уколико се испостави да је пријава основана, биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

Сектор комуналне милиције саставни је део Градске управе за инспекцијске послове и након стручне обуке која је завршена лане, број запослених повећан је за 32 комунална милиционара, те их је сада укупно 79, распоређених у пет одсека. Комунални милиционери покривају целокупну територију Новог Сада са свим приградским насељима: Бегеч, Футог, Ветерник, Руменка, Кисач, Степановићево, Каћ, Будисава, Ковиљ, Сремска Каменица, Лединци, Буковац и Ченеј.

Još jedan „Humanitarni ponedeljak“ za Marka Nikolića

Преузмите андроид апликацију.