Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Заказан “Блоксток“ фестивал на новој локацији

У суботу 3. јула у просторијама Новосадског сајма биће одржан наш најстарији фестивал “Блоксток“ са почетком у 19 часова.
Фото: Pexel/Sebastian Ervi

“Блоксток“ настао је још 1998. године од када се, традиционално, одржава у Железничком парку. Током више од 20 година постојања фестивал је угостио неке од највећих имена домаће и регионалне панк и рок сцене.

Поред познатих бендова попут Партибрејкерса, Ритма нереда, Бркова и других, овај фестивал је препознатљив и по томе што улаз никада није био наплаћиван.

Овогодишња организација се разликује од претходних јер је сама локација фестивала због пандемијске ситуације измештена у нови простор уз обавезну ковид контролу, али је улаз и даље слободан.

– Сви живимо за повратак у наш парк, међутим протокол усвојен за све сличне догађаје у Републици Србији је такав да ће улаз бити омогућен само посетиоцима који су ревакцинисани, поседују потврду о прележаној болести Ковид-19 или поседују негативан ПЦР, односно „брзи“ антигенски тест. Такве мере подразумевају контролу уласка на фестивал, што није могуће спровести у Железничком парку осим у случају да се цео парк огради, те смо се стога одлучили на поновну сарадњу са Новосадским сајмом – кажу из организације фестивала.

Програм можете пронаћи на сајту организатора: Blokstokfestival

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.