Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Заједница СЛС: Меч Црвене звезде и Партизана биће одигран 3. марта у 19 сати

Дерби утакмица 24. кола фудбалске Супер лиге Србије између Црвене звезде и Партизана биће одиграна у петак, 3. марта у 19 часова на стадиону „Рајко Митић“, саопштила је Заједница Супер лиге Србије.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Заједница Супер лиге Србије првобитно је одредила одигравање 169. „вечитог дербија“  2. марта од 18 сати.

Недуго потом домаћин меча, Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је да ће „вечити дерби“ бити одигран дан раније, 1. марта од 19 сати.

Уследила су затим саопштења два најбоља српска клуба, а Партизан се обратио и Заједници суперлигаша.

„До промене претходно утврђеног предлога термина дошло је услед немогућности договора са клубовима, чији су предлози садржали одређене мањкавости које се односе на неравноправан третман по питању броја дана за припрему утакмице, присуство свих заинтересованих гледалаца на стадиону, као и издвајање ове утакмице као најважније у овом колу у односу на остале“, наведено је из Заједнице Супер лиге Србије.

У саопштењу се истиче да је Заједница Супер лиге Србије користила најбитнијије критеријуме приликом одређивања новог термина одигравања меча између Црвене звезде и Партизана.

„Обезбеђивање најравноправнијих услова за играче оба тима у смислу довољног броја дана за припрему утакмице, што се посебно односи на играче Партизана, који учествују у УЕФА такмичењу, чиме се у највећој мери штити општи интерес српског фудбала. Посебно истицање дерби утакмице која ће се једина играти у овом дану као најважније у домаћем шампионату, у односу на остале утакмице које се играју у овом колу“, напомиње се у саопштењу Супер лиге Србије.

Као критеријум за одређивања новог термина наводи се и могућност да сви гледаоци могу несметано да присуствују утакмици, што се односи и на велики број гледаоца који долазе из иностранства.

„Сарадња са ТВ Арена спорт као званичним емитером утакмица Суперлиге Србије у циљу повећања обима садржаја и квалитетније продукције саме утакмице. Безбедносни аспект, због најмањег броја спортских и других догађаја у Београду тог дана у односу на претходне дане“, истиче Заједница суперлигаша.

Realova „petarda“ za debakl Liverpula u spektaklu za pamćenje

Преузмите андроид апликацију.