Пасуљ је многима омиљен, а захваљујући једном кулинарском трику можете додатно побољшати његов укус.
Прво мора да стоји у води, која се потом просипа.
Али трик је у томе што када почнете да га кувате, потребна вам је топла вода.
После тога вратите на шпорет, поново зачините, додајте месо и наставите са кувањем.
Кувари тврде да ћете захваљујући овом једноставном кораку сигурно бити одушевљени укусом пасуља.
Пасуљ је махунарка која је изузетно здрава.
Садржи скоро све есенцијалне аминокиселине.
Поред аминокиселина, садржи и калијум, калцијум, гвожђе, фосфор, магнезијум, цинк и натријум, одличан је извор протеина, витамина Б6, рибофлавина и витамина Б3, па једна порција пасуља обезбеђује 20 одсто дневне количине потребе за влакнима.
Пошто садржи гвожђе, може помоћи у лечењу анемије и јачању имунитета.
Осим тога, пасуљ је веома популаран у вегетаријанској кухињи јер се његовом употребом надокнађује недостатак протеина.
Преузмите андроид апликацију.