Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Захваљујући акцији “Фаворит дана” дом је пронашло 100 љубимаца – само током овог месеца удомљено 24 пса (ФОТО)

Од септембра прошле године ЈКП “Зоохигијена” реализује акцију “Фаворит дана”. Током месеца маја удомљено је укупно 24 пса, а од почетка реализације акције дом је пронашло 100 љубимаца.
Фото: НС уживо/Устпуљене фотографије/Илустрација

„Акцију “Фаворит дана” започели смо у септембру 2022. године, док појачану активност на друштвеним мрежама реализујемо протекле три године. У мају месецу удомљено је 24 пса. У поређењу са прошлом годином, када је у месецу мају било 12 удомљавања ово је велики скок. Значајно је допринела акција “Мој фаворит дана”, која се заиста показала као успешна. Сваког месеца када смо реализовали ову акцију, имали смо већи број удомљавања у односу на то када се акција није организовала. Наставићемо да спроводимо ову акцију у наредним месецима, поред изложби које организујемо. Свакодневна присутност и активност је веома важна“, рекли су из ЈКП “Зоохигијена”.

Фото: НС уживо/Устпуљене фотографије

„За првих пет месеци ове године, не укључујући данашњи дан имамо укупно 100 удомљавања. Када гледамо прошлогодишње резултате, у првих пет месеци имали смо 84 удомљавања. Пси који тренутно чекају свој дом, стерилисани су, вакцинисани против беснила, микрочиповани и очишћени од паразита. Тренутно у прихвалитишту борави око 260 до 270 паса, тај број се ретко смањује. Увек има напуштених паса. Ми традиционално имамо две акције годишње. Једна се реализује 4. априла поводом Светског дана напуштених животиња, док се друга реализује 4. октобра поводом Светског дана животиња.“

Grad Novi Sad počinje sa uređenjem Ulice Nikole Tesle

Преузмите андроид апликацију.