Почетна > Свет
Свет

Захтеви да Милановић повуче изјаву о „отетом“ Косову и извини се

Хрватски председник Зоран Милановић, упркос покушају да појшњењима ублази ранију изјаву да су Косово од Србије отели Хрватска и међународна заједница и даље је на удару хрватске јавности, како власти тако и опозиције, уз позив да изјаву повуче и извини се.
Фото: WikimediaCommons/Presidenza della Repubblica

Посланик ХДЗ-а Марио Капулица рекао је данас да Милановић не одустаје од своје подршке Русији и да је постао портпарол руског председника Владимира Путина и његових интереса у западном свету, а да, како је навео, његова изјава о Косову изазива дестабилизацију на југоистоку Европе.

Капулица каже да је Милановић „готово па истурено крило Вагнера на тлу Европе”, рекао је Капулица у сабору.

Капулица каже да Милановић дословним понављањем речи Путинових пропагандиста “брише сузе руском медведу марамицом натопљеном крвљу људи који се боре за своју слободу тешећи га да Украјина неће дуго”.

Сматра и да Милановић таквом политиком жели да Хрватску доведе у, како је навео, „позицију Вучићеве Србије и Републике Српске јер Русији одговара било каква дестабилизација на југоистоку Европе“.

“Шта су његове недавне изјаве о отетом Косову него изазивање дестабилизације”, навео је.

Милановићеву изјаву о „отетом“ Косову поново је коментарисала и албанска посланица у саору Ермина Лекај Прљаскај, уверена да је непромишљења и неутемељена, али да, како каже, неће утицати а добре односе Хрватске и тзв. Косова, који су све бољи. Сматра да би се Милановић требало јавно де се извини и да изјаву о „отетом“ Косову повуче.

Лекај Прљаскај је подсетила да су хрватском домовинском рату учествовали и многи Албанци с Косова а погинуло их је, каже, 87, 304 су рањена док је њих 229 пензионисано у статусу војних инвалида, пренела је Хина.

Zelena kometa večeras proleće iznad Zemlje prvi put posle 50.000 godina

Преузмите андроид апликацију.