Почетна > Свет
Свет

Захарова: Активности дописника „WСЈ“ нису биле везане за новинарство

Активности репортера Волстрит џорнала (WSJ) који је приведен у Јекатеринбургу, нису биле везане за новинарство, написала је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на свом Телеграм каналу.
Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

„Оно што је службеник америчког издања Волстри џорнала радио у Јекатеринбургу није имало никакве везе са новинарством. Нажалост, ово није први пут да статус страног дописника, новинарску визу и акредитацију, страни држављани у нашој земљи користе за прикривање активности које нису новинарство. Ово није први познати западни појединац који је ухваћен на делу“, нагласила је Захарова.

Раније данас, Центар за односе са јавношћу Федералне службе безбедности саопштио је ТАС С-у да су службеници ФСБ, због сумње на шпијунажу, ухапсили америчког држављанина Евана Гершковича (32), акредитованог при Министарству спољних послова, који ради као дописник московске канцеларије Волстрит џорнала,

Како наводи ФСБ, „утврђено је да је Гершкович, као агент америчке стране, прикупљао строго поверљиве податке о делатности предузећа руског војно-индустријског комплекса“.

Бразил: Бивши председник Болсонаро вратио се у земљу из САД

Преузмите андроид апликацију.