Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Загорац: Дао сам целог себе, живео Партизан

Српски кошаркаш Раде Загорац емотивно је говорио након одласка из Партизана.
Фото: АБА лига/Драгана Стјепановић

У среду је клуб објавио да Загорац наредне сезоне неће наступати за црно-беле, што је означило крај боравка доскорашњег капитена Партизана у овом клубу.

Раде Загорац је говорио о свом одласку, али и о другим актуелним стварима у Партизану, као и на личном плану.

„Из Партизана одлазим богатији за важно искуство које нема свако прилику да стекне. Целог себе сам дао за успех овог тима, а у склопу својих тренутних могућности. Мислим да је крајњи исход важан само до једне мере, а да је сам процес посвећености, упорности, спремности да се прими ударац, па да се поново стане на црту јачима и бољима нешто што је много важније. Из Партизана одлазим са мало трофеја, али поносан и чистог образа. Што се тиче самог растанка са клубом, када сам долазио нисам могао да претпоставим колико ћу остати, али сам знао да ће ми бити поптуно јасно када дође тренутак за одлазак“, рекао је Загорац.

У Партизан је дошао 2018. године, после епизоде у Бетису.

„Када сам долазио у Партизан, дошао сам са намером да помогнем да се клуб врати у такмичење у којем мислим да припада. Неке шансе су пропуштене, до неких није ни дошло услед других разлога. Једино жалим за неуспехом у три сезоне у којима смо имали шансу да Евролигу изборимо на терену. Сада је Партизан другим заслугама, захваљујући величини клуба и армији навијача то изборио, што мислим да је добра ствар, уколико јој се буде приступило на правилан и скроман начин, а верујем и надам се да ће тако и бити“, додао је доскорашњи капитен цено-белих.

Партизан је кроз време које је Загорац провео у клубу знатно напредовао.

„Клуб који сам затекао и клуб из ког одлазим је за четири године значајно напредовао у многим стварима. Ја сам имао мало отежавајуцу околност да сам за четири сезоне променио шест различитих тренера, па је и континуитет улоге, мирноћа на тренинзима која се касније осликава и на утакмице, била доста велики изазов. Мислим да је још неколико младих играча платило ту цену за време мог боравка“, нагласио је Загорац.

Не жали ни за чим – јер је увек било искрено.

Знао сам са каквим очекивањима долазим, па сматрам да нисам довољно емоционално интелигентно приступао захтевима и притиску. Мој однос према клубу је био и тег за вратом којег сам тек понекад успевао да се решим. Ипак, ни за тим не жалим, јер је увек било искрено и када је било тешко и када је било лепо“, каже Загорац.

Његов агент Мишко Ражнатовић поручио је да ће Загорац наставити каријеру ван Србије.

„Преговарање са Партизаном је трајало дуже него што сам мислио, за све то време нисам желео да улазим и тражим друге понуде, тако да је та одлука у данима преда мном“, поручио је.

На крају, захвалио се свима.

„Захвалио бих се запосленима у клубу, саиграчима, свим тренерима и члановима стручног штаба, навијачима, али и оним посебним међу њима, за четири године велике борбе, непристајања на мање, за победе, понеки трофеј, али и поразе, у нади да ће све бити онако како смо одувек желели. Живео Партизан!“, са нескривеним емоцијама је поручио Загорац.

Panter: Želim na F4 Evrolige sa Partizanom

Преузмите андроид апликацију.