Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зачини које морате имати у својој кухињи. Уз њих је свако јело укусније

Поред основних зачина као што су со и вегета, вашој кухињи је потребно нешто више.
Фото: Pixabay/Stevepb

Ове зачине не користите сваки дан па их морате чувати у херметички затвореним контејнерима, даље од директне топлоте и светлости.

Млевена црвена паприка

Користи се као зачин за супе, сосове и јела од меса.

Ловорово лишће

Деликатни квалитети једног листа дају нову димензију сосу или супи који се крчка.

Млевени цимет

Даје носталгију десертима, али и слана јела.

Млевени коријандер

Често се користи у медитеранским супама и чорбама. Упарите га са ароматичним кимом за додатни слој укуса.   

Млевени ким

Популаран у латиноамеричким јелима и кари праху, својим јединственим, помало горким укусом, појачава земљаност пасуља и махунарки. Додајте прстохват да зачините пљескавице од поврћа или меса.

Чили у праху

Ова мешавина (која може укључивати сушени чили, бели лук, оригано, ким, коријандер и каранфилић) пружа концентровани зачин. Пре печења на роштиљу истрљајте месо на бифтек.

Зрна црног бибера

Природни је зачин у многим јелима.

Sve blagodeti šafrana

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке