Поред основних зачина као што су со и вегета, вашој кухињи је потребно нешто више.
Ове зачине не користите сваки дан па их морате чувати у херметички затвореним контејнерима, даље од директне топлоте и светлости.
Млевена црвена паприка
Користи се као зачин за супе, сосове и јела од меса.
Ловорово лишће
Деликатни квалитети једног листа дају нову димензију сосу или супи који се крчка.
Млевени цимет
Даје носталгију десертима, али и слана јела.
Млевени коријандер
Често се користи у медитеранским супама и чорбама. Упарите га са ароматичним кимом за додатни слој укуса.
Млевени ким
Популаран у латиноамеричким јелима и кари праху, својим јединственим, помало горким укусом, појачава земљаност пасуља и махунарки. Додајте прстохват да зачините пљескавице од поврћа или меса.
Чили у праху
Ова мешавина (која може укључивати сушени чили, бели лук, оригано, ким, коријандер и каранфилић) пружа концентровани зачин. Пре печења на роштиљу истрљајте месо на бифтек.
Зрна црног бибера
Природни је зачин у многим јелима.
Преузмите андроид апликацију.