Већина зачина може задржати свој укус дуже од пет година, али само ако их правилно складиштите.
Иако многи људи користе стаклене посуде за складиштење отворене хране, када су у питању зачини, то није добро.
Стаклене посуде у којима држите зачине могу изгледати лепо и организовано, али предуго држање зачина у њима може смањити интензитет укуса и мириса.
Ако приметите да ваши зачини мењају боју и више миришу, или једноставно немају мирис, време је да их баците.
У ствари, већина зачина има рок трајања од две до три године.
Можемо користити зачине више од пет година ако их правилно складиштимо.
Никада не би требало да користимо провидне контејнере за зачине.
Зачине увек треба чувати у херметички затвореним и непрозирним посудама ако желите да сачувате арому и текстуру зачина.
Препоручујемо коришћење кеса за зачине, јер то обезбеђује дуговечност производа штитећи га од оксидације и одржавајући га сувим и свежим.
Такође зачине држите даље од извора топлоте као што су пећница или машина за прање судова.
Преузмите андроид апликацију.