Почетна > Свет
Свет

Забрањено распоређивање британских падобранаца на Балкан

Заповедник британске војске генерал Сир Патрик Сандерс одлучио је данас да не пошаље британске падобранаце на Балкан у оквиру годишњег распоређивања НАТО снага након што су се појавили снимци оргије у војној касарни Мервил у Колчестеру у Есексу.
Фото: Pixabay/sarahlarkin

„Моја порука војсци је јасна, наша лиценца за деловање је заснована на поверењу и морамо да се држимо највиших стандарда. Такво понашање је неприхватљиво, корозивно и штетно по репутацију војске“, навео је Сандерс у писму британским генералима и командантима.

О је додао да није вољан да „ризикује мисију или репутацију британске војске“слањем падобранаца у иностранство, преноси Гардијан, позивајући се на писање Тајмса.

Овог месеца се испоставило да је осам падобранаца из 16. ваздушно-јуришне бригаде стављено под полицијску истрагу након што су снимљени како учествују у оргији са женом цивилом у касарни Мервил у Колчестеру у Есексу, док је десетине других гледало.

Иако је утврђено да није почињен злочин, јер је, по наводима војне полиције, жена добровољно пристала да учествује у оргији Сандерс је оценио да је та активност могла бити протумачена као „понижавање жена“ и да је у супротности са војним вредностима и стандардима, наводи Гардијан.

Британски лист наводи да се верује да је жена прокријумчарена у касарну чак 31 пут за пет месеци и додаје да је инцидент уследио након низа других случајева лошег понашања војника током војне вежбе у Северној Македонији на којима су британске снаге биле у мају ове године.

Borisov: Rusija koristila Su-57 tokom specijalne operacije u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.