Почетна > Србија
Србија

За викенд појачана контрола саобраћаја у целој земљи

Током викенда припадници саобраћајне полиције спровешће мере појачане контроле саобраћаја усмерене на контролу брзине у зонама пешачких прелаза. Рекао је за Танјуг мајор Александар Раденковић. Испред Управе саобраћајне полиције МУП-а указавши да је у претходном месецу је 12 пешака погинуло у саобраћају.
контрола
Фото: Pixabay/diegoparra

Акција ће бити усмерена на очување безбедности пешака. Јер су у овом периоду године најугроженији, од новембра до јануара месеца када је дан најкраћи. Желимо да скренемо пажњу и пешацима да повећају опрез и возачима да обрате пажњу на пешаке. Биће мерена брзина у зонама пешачког прелаза, контролисано да ли возачи поштују права пешака на пешачком прелазу. Али и то да ли пешаци поштују саобраћајне прописе, рекао је Раденковић.

Према његовим речима, у перетходних неколико недеља девет пешака је погинуло на неосветљеном делу пута и углавном су носили тамнију гардеробу.

Подсећамо на законску обавезу пешака који се крећу путем ван насеља, ноћу или у условима смањене видљивости да морају бити осветљени.

Да ли ће носити светлоодбојни прслук или неку друго рефлектујућу материју свеједно је, али то ће им повећати безбедност. У новембру смо имали 12 погинулих пешака.

Од почетка године имамо мање погинулих пешака него што је то био случај прошле године.

Putevi Srbije: Oprez u vožnji zbog moguće magle na pojedinim deonicama

 

Преузмите андроид апликацију.