Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

За три године завршио четворогодишње студије на ПМФ-у

Тривко Кукољ са укупном просечном оценом 10,00 завршио је четворогодишње основне академске студије Физике-истраживачки модул, на Природно математичком факултету у Новом Саду за само три године.
студије
Фото: Градске инфо

Он је крајем прошле године изабран за најбољег студента Универзитета у Новом Саду за школску 2020/2021. години. Тривко је добитник престижне „Пупинове награде“, која се додељује сваке три године за најбољи студентски рад у области природних и техничких наука.

Рођен је 1998. године у Сенти, а сновну школу „Јован Јовановић Змај“ завршио је као ђак генерације. Завршио је и основну музичку школу, а стекао је и црни појас у каратеу.

Завршио је гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, смер за посебно обдарене ученике за математику и физику.

Након тога уписао је жељени факултет без полагања пријемног испита, с обзиром на остварене резултате и награде у гимназији.

Након завршених основних студија, пријавио се на пет универзитета и института: Кембриџ, Оксфорд, Лајден, Утрехт и Вајзман у Израелу.

На свих пет је и примљен, али услови које је добио у Израелу су били најбољи. Један од разлога зашто је изабрао баш тај универзитет, налази се у чињеници што је летњу студентску праксу током студија управо провео тамо.

Провешће тамо наредне две године колико трају мастер студије, а затим следе докторске студије.

Наставиће свој рад на Институту за Физику у Земуну. Биће активан и као сарадник на семинару физике у Истраживачкој станици Петница. Како сам каже нада се да ће се једног дана вратити у Србију.

Pitamo studente: Zašto ste upisali Prirodno-matematički fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.