Многима омиљени напитак некада нема укус који смо замислили.

Турска кафа се најчешће припрема на следећи начин: вода се сипа у џезву, по жељи се дода шећер, затим се вода загријева све док не прокључа.
Након тога се џезва склони са ватре, одлије се мало воде како не би течност искипела и сипа се кафа. Једно од правила каже да на једну шољицу црног напитка „иде“ једна кашичица кафе.
А када додате кафу, џезва се враћа на ринглу, до још једног кључања након чега се долије остатак воде.
Ту је још једна метода: ако је џезва већа, па се течност неће излити када прокључа, кафа се одмах сипа и чека се да напитак прокључа. Међутим, стручњаци за кафу кажу да се ове крије велика грешка.
„Када сипате кафу у воду, не смете дозволити да прокува на ватри. Ако прокључа, напитак ће имати горак укус“, објаснио је оснивач компаније „Roaster Coffee“.
Kafa je lek: Tri šoljice dnevno spasavaju srce i glavu, ali jedna vrsta može biti i otrov
Преузмите андроид апликацију.