Почетна > Србија
Србија

За сада без нових мера, поштовати постојеће

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да за сада неће бити нових мера против корона вируса и да је најважније да се поштују мере које су сада на снази, а да се нови састанак Кризног штаба очекује наредне седмице.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је у Крагујевцу на питање новинара да ли ће примена ковид пропусница бити пооштрена, прецизирала да најпре треба да се имплементирају постојеће мере и да грађани знају да треба да их поштују.

„Појачан је инспекцијски надзор, али треба сви да знамо да је вакцинација оно што је одговор на пандемију, а не само мере“, поручила је Брнабић и додала да полако расте број вакцинисаних, да смо сада прешли 55 одсто и да је то најважније.

„Шта ће бити даље са мерама видећемо, ја чекам препоруке медицинског дела Кризног штаба, они читаве ове недеље имају састанке, али у овом тренутку је најважније да се поштују ове мере које имамо, да бисмо могли да причамо о нечему другом јер ако се не поштују онда заиста не треба да разговарамо о било чему даље“, указала је Брнабић.

Рекла је и да ће као и до сада слушати део медицинског Кризног штаба.

„Да, као и увек што сам их до сада саслушала, али опет кажем, Кризни штаб се бави мерама које се доносе у једном троуглу који чине здравство, економија и ментално здравље нације.

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Тако да се увек трудимо да се у овој изузетно комплексној ситуацији ми нађемо најбољи одговор за све грађане“, рекла је премијерка и додала да ће се следеће недеље знати има ли неких нових мера.

Што се тиче наставе у школама она је истакла да Институт Батут редовно одржава састанке са медицинским делом Кризног штаба и Министарством просвете, као и да ће сутра имати још један састанак и онда ће Кризном штабу дати своју препоруку. „Оно што је важно да уколико се донесе одлука да школе иду на онлајн наставу немојте онда да буде: а шта ће да раде родитељи и зашто деца иду на онлајн наставу? Немојте да увек буде оно супротно. Хајде да будемо мало искрени једни према другима јер ово није политика“, напоменула је Брнабић.

Она је истакла да ће се донети најбоља могућа одлука и најбезбеднија за децу.

„Оно што је важно да деца од првог до четвртог разреда наставе да иду у школу, видећемо, постоји могућност и да мало померимо распуст, али за све то чекамо коначну препоруку Батута и медицинског дела Кризног штаба, па ћемо донети одлуку“, истакла је премијерка.

Ana Brnabić: “Nastavljamo s postojećim merama”

 

Преузмите андроид апликацију.