Почетна > Србија
Србија

За Рудну Главу издвојено више него за 70 година

Председник Александар Вучић поручио је данас да је испуњено обећање, које је дао житељима Рудне Главе, да ће до Видовдана имати фабрику, наводећи да је много урађено у претходна два и по месеца у том крају.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

“Више смо уложили у Рудну Главу, него у претходних 70 година”, рекао је Вучић обраћајући се житељима тог места код Мајданпека, где данас присуствује отварању Јумкове фабрике.

Пристојна Србија се не плаши батинаша

Председник је изјавио да се јуче у Председништву, када су се појавили функционери Народне странке, није десило “бог зна шта важно”, да су они викали и вређали га, али да он не жели да учествује у таквим причама, и истакао да би опет исто поступио, али не зато што је то неко херојско дело, већ да би показао да се пристојна Србија не плаши батинаша.

“Нисам журио, нити хтео да објашњавам то што се десило, јер не сматрам да је било бог зна шта важно… За мене је проблем нешто друго, то када премијерки кажете “глупачо покварена“, “олошу“… не зато што је премијерка, већ зато што то не сме дами да се говори, а у јавном дискурсу никоме”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Рудној Глави.

Курти мисли да је свет рођен кад је победио на изборима

Председник Вучић истакао је да из изјава Аљбина Куртија схвата да он не разуме реалност у потпуности, већ мисли да је свет рођен онда када је он победио на изборима на КиМ, те поновио да је важно да се разговара, али да у Приштини не желе компромис.

На питање поводом Куртијеве изјаве француском „Монду“ да он (Вучић) и даље Косово сматра територијом коју Србија једнога дана мора да врати, Вучић је рекао да из таквих изјава схвата да Курти не разуме реалност у потпуности.

Вучић добио дрес ФК „Рудна Глава“ са његовим именом

Председник Савета месне заједнице Рудна Глава Станимир Балановић, који је и председник локалног Фудбалског клуба „Рудна Глава“, поклонио је председнику Србије Александру Вучићу дрес тод клуба са Вучићевим именом.

Председник Србије је кроз смех замолио жене запослене у Јумковом погону у том месту да мало прошире дрес.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.