Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

За помоћ Данијели на „Ноћном базару“ прикупљено скоро пола милиона динара

Хуманитарни Новосадски ноћни базар посвећен Новосађанки Данијели Штрбачки Главић, одржан је у петак на Рибљој пијаци.
Фото: Градске инфо

Како каже главна организаторка Марија Радојчић, одзив је био изван свих очекивања, како посетилаца, излагача, руководства ЈКП „Тржница“ и других који нису учествовали на базару, али су желели да помогну Данијели, те је захваљујући свима њима прикупљено 446.000 динара.

Организатори Новосадског ноћног базара донирали су 100.000 динара, 90.000 ЈКП „Тржница“, а 256.000 динара је прикупљено од донација излагача , како у новцу тако и од продаје њихових производа.

Остало је доста производа чија продаја ће накнадно бити организована, а храна која је донирана биће испоручена Данијели. Многи излагачи су уплаћивали и новац директно на њен рачун.

„Данијела има посебну улогу јер је она наша излагачица од самог почетка, заиста се осећамо дивно јер смо у људима пробудили људскост пре свега и уверени смо да ћемо помоћи Данијели да се опорави и да њена деца боље живе“ рекла је организаторка Марија Радојчић.

„Заиста велик број излагача донирао је своје производе на продају на хуманитарном штанду“, истакла је.

Данијела је мајка троје деце, академска уметница и излагачица на базарима.

Пре две године, њен супруг Драган Главић и она готово су истовремено оболели од рака. Драган је овог лета, нажалост, изгубио животну битку, али Данијела наставља да се бори и брине о њихових троје деце. Апелу за помоћ Данијели одазвали су се разни излагачи донирајући своје производе који су се продавали на посебном штанду, те је сав приход прикупљен прослеђен управо њој, а дела прихода одрекло се и ЈКП „Тржница“.

Данијели Штрбачки Главић може се помоћи уплатом на број рачуна 160-5500100600758-61.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.