Почетна > Србија
Србија

За обнову вртића, школа, домова ученика АП Војводине 175 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о финансирању и суфинансирању реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања 61 објекта предшколских установа, основних и средњих школа и домова ученика, за шта је из покрајинског буџета опредељено 175 милиона динара.
Фото: Unsplash/Ivan Aleksic

На нивоу основног образовања средства у висини од 121 милион динара додељена су за 41 установу, 37 милиона динара је опредељено за десет средњих школа, за три ученичка дома 5,5 милиона, док је за седам предшколских установа издвојено 11,5 милиона динара.

„Заједно са овим улагањима, од 2017. године за ове намене Покрајинска влада је определила готово милијарду динара. Радили смо плански, штедели новац на другим пољима и издвајали за пројекте и инвестиције у најзначајнијим областима живота, међу којима је и образовање. Влада Србије је упоредо с тим радила и на побољшању положаја просветних радника и свих који раде у овој области“, изјавио је Мировић.

Средства ће, између осталог, бити издвојена за замену столарије, санацију санитарних чворова и кровне конструкције, енергетску санацију објеката, реконструкцију електроенергетских инсталација и инсталација за загревање објеката, као и за друге радове у циљу побољшања услова за њихово коришћење.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш изјавио је да ће подршка владе АП Војводине остати „доследна и конкретна с јасном намером да у наредним годинама буде све већа и израженија – како би предшколци и ученици основних и средњих школа у Војводини имали најбоље могуће услове за школовање“, саопштено је из Покрајинске владе.

Za upis učenika u srednje škole predviđeno 74.982 mesta

Преузмите андроид апликацију.