Почетна > Србија
Србија

За годину дана биће готов ауто-пут од Руме до Шапца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на изградњи петље „Хртковци“ на траси будућег ауто-пута и истакао да је циљ да у септембру наредне године буде завршен и пуштен у саобраћај цео ауто-пут од Руме до Шапца.
Фото: Танјуг/Александра Плавшић

„Ово је стратешки важан инфраструктурни пројекат у овом делу Србије и један од 10 пројеката ауто-путева и брзих саобраћајница које тренутно реализујемо без прекида, што је и најбољи показатељ да ћемо одржати економски раст и за наше локалне самоуправе обезбедити нову перспективу и још боље услове за компаније, раднике и за све грађане“, рекао је Момировић.

Истакао је да је циљ да се до септембра наредне године отвори ауто-пут који ће спојити Руму и Шабац.

„Да отворимо фантастичан мост на Сави за све Шапчане, али и за све остале грађане и упркос чињеници да је у Европи рат, када енергетска криза раздире цео стари континент, ми успевамо да очувамо инвестиције, радна места и одржимо ниску цену енергената за наше грађане“, рекао је Момировић.

Министар Момировић је додао да је политика Александра Вучића направила велике искораке који су и највидљивији када је реч о ауто-путевима и брзим саобраћајницама.

Поручио је да треба да будемо сложни и јединствени, с обзиром да је пред нама изазован период.

Са министром Момировићем, у обиласку радова били су и градоначелник Шапца Александар Пајић, као и директор „Коридора Србије“ Александар Антић.

„Сви радови и све активности се одвијају по плановима и зацртаном динамиком захваљујући доброј сарадњи свих који учествују на изградњи овог пројекта и тренутно је на читавој траси аутопута и брзе саобраћајнице Рума – Шабац – Лозница упошљено око 460 радника са око 350 јединица механизације, док се најинтезивније активности изводе на деоници аутопута Рума – Шабац“, казао је Антић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић овом приликом је истакао да ће изградњом ове модерне саобраћајнице бити испуњен вишедеценијски сан грађана Шапца да се повежу са Београдом и Новим Садом и буду чвориште Западне Србије када је реч о путној инфраструктури.

Укупна дужина деонице је око 78 километара, од чега је аутопут Рума – Шабац дужине 22,08 км, а дужина деонице Шабац – Лозница која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице је око 55 км.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на ауто-путу Рума – Шабац и брзој саобраћајници Шабац – Лозница закључен је са азербејџанском компанијом „Азвирт“. Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра.

Nova praksa radova noću za kvalitetniji život Beograđana

Преузмите андроид апликацију.