Почетна > Србија
Србија

За енергетску санацију објеката у Лазаревцу 10 милиона динара

У општини Лазаревац потписани су уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова са 68 грађана.
Фото: Unsplash/Andres Siimon

За ту намену општина Лазаревац је по први пут, у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, издвојила 10 милиона динара.

У складу са уговорима, а у зависности од врсте мере за коју су грађани конкурисали добијају средства у максималном износу до 50 процената вредности укупне инвестиције, наводи се на општинском сајту.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је да ће учинити све да, у складу са могућностима буџета за наредну годину, опредељени износ за мере енергетске санације буде и знатно већи.

Подсећа се да је јавни позив на територији општине Лазаревац расписан 11. јула из седам различитих мера – замена столарије, термичка изолација објеката, инсталација котлова на гас и биомасу, замена постојеће цевне мреже и радијатора и набавка и уградња топлотних пумпи за грађане, те додаје да је јавни конкурс за осму меру набавка и уградња соларних колектора још увек у току.

Vulin: Teritorijalni integritet Srbije napadaju 22 članice EU

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке