Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

За децу ОШ „Душан Радовић“ са Клисе, среда је резервисана за циркуске акробације (ФОТО)

У оквиру програма „Градимо поверење“ деца трећег разреда Основне школе “Душан Радовић” са Клисе, обилазе Културну станицу Барка у чијој сали и надзор инструктора, увежбавају циркуске вештине.
Фото: Градске инфо

У складу са програмом, Основна школа већ три месеца уназад, организовано доводи своје ђаке у Барку како би увежбали циркуске акробације и припремили се за предстојећу приредбу.

Основна замисао је да циркус развије дечији психо-физички развој растерећен такмичарског духа, да им омогући активно дружење у којем могу да покажу свој потенцијал и развију таленте.

Баш због таквих услова, деца могу да спроводе своје идеје, креативно да се изразе и да учествују у осмишљавању представа, а посебно својих костима, реквизита и сценографије.
Фото: Градске инфо

Користећи лоптице, мараме, кинеске тањире са штаповима, „цветним штаповима“, обручевима, вијачама и другим реквизитима, овладавају жонглерске активности.

Такође на радионици деца користе циркуске реквизите за балансирање, акробатику и ваздушну акробатику, увежбавају сценски наступ, плес као и глумачке технике.

Кроз разне игре и загревања тела и ума, деца се припремају за перформанс, увежбавају своје вештине које ће показати на свом наступу у школи, а како сазнајемо веома се радују томе.
Фото: Градске инфо

Према речима деце, њима је таква активност изазовна и забавна, како кажу, вежбе су лаке кад се савладају зато их припремају три месеца и то сваке среде, да покажу шта умеју.

Иницијатива „Градимо поверење“ поред још осам иницијатива подржаних националне коалиције за децентрализацију у оквиру програма „Локални позив за ЕУ: Развојни грантови – систематична решења у заједници“.

„Цирконео“ илити школа савременог циркуса која учествује на овом програму настала је 2017. године и ревносно улаже у развој ове врсте уметности, сценских и акробатских вештина које на својствен начин развијају дух и тело код деце.
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Gradsko zelenilo“ nastavilo tretiranje drveća u Futoškom i Dunavskom parku

Преузмите андроид апликацију.