Почетна > Србија
Србија

World music festival Ethno.com 24. и 25. септембра у Панчеву

World music festival Ethno.com биће одржан 24. и 25. септембра у Културном центру Панчева. На фестивалу ће наступити Маја Миликовић, Јасна Јовићевић Quinary, Периа и Дамир Имамовић, а улаз на све концерте је бесплатан, најавили су организатори.
Фото: Културни центар Панчево

Фестивал организује Културни центар Панчева, под покровитељством Града Панчева.

Концертни програм фестивала у Дворани Културног центра, отвориће у суботу, 24. септембра у 20 часова квартет Маје Миликовић, кантауторке фада и севдаха.

Рођена је у Сарајеву, где је дипломирала на Музичкој академији.

Сврстава се у најбоље вокале у БиХ, о чему сведоче многобројне награде за интерпретацију, као и ласкави надимак босанска Амилиа Родригес, који јој је наденула новинарка португалске телевизије.

Исте вечери у 21 час наступиће састав Јасна Јовићевић Quinary, који кроз музичку импровизацију између учесника складно прожима савремени приступ камерног ансамбла.

Ова група уноси музичку свежину својом оригиналношћу, отвореним формама и слободом уоквиреном савременим изразом гудачког формата.

Другог фестивалског дана, у недељу 25. септембра у 20 часова наступиће македонски састав Периа – мрачни фолк бенд чија музика настаје под разноврсним утицајима, од традиционалне музике области у којима живе, блискоисточне макамске музике и неких северноафричких стилова, до блуза, пост-панка, атонала и џеза.

Фестивал Ethno.com затвара велика звезда регионалне world music сцене – Дамир Имамовић.

На свој севдалијски пут кренуо је почетком двехиљадитих, подстакнут познанством с Фарах Тахирбеговић, певачицом бенда Дертум. Први албум снимио је 2006, а уследила је серија наступа у БиХ и региону Југославије.

Касније је ишао на турнеје широм Европе, до Кине, САД-а, Мексика, Јапана и Индије.

У пратећем програму фестивала, у суботу 24. септембра у Фоајеу Културног центра Панчева, у 18.30 ће бити одржан трибински програм „In Memoriam Селена Ракочевић“, на коме ће говорити проф. др Мирјана Закић, проф. др Растко Јаковљевић, проф. Миљана Небригић и Слободан Танасијевић.

У истом простору, у недељу 25. септембра у 17 часова биће одржана радионица макамске музике, коју ће водити Антоније Тот и Стефан Саблић.

Koncert „Novi zvuk baroka” u KS Eđšeg

 

Преузмите андроид апликацију.