Почетна > Србија
Србија

Вулин: Вучића могу да оптужују само за јачање Србије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, поводом саопштења хрватског Министарства бранитеља, изјавио је данас да Александра Вучића, како каже, „усташе могу да мрзе и оптужују само за јачање Србије и заштиту Срба, за убијање хрватске деце не могу“.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Грађански рат у Хрватској је почео 1991. године повратком усташа на власт, насилним отцепљењем од међународно признате СФРЈ и почетком убијања и прогона Срба. Да је Хрватска судила пилотима који су побили жене и децу на Петровачкој цести, не би Србија тражила да им суди“, навео је Вулин у саопштењу.

„Знам да није баш лако очекивати да држава настала на идеји да је Србе дозвољено и пожељно убијати, суди за убијање Срба, али од чланице ЕУ то би се морало подразумевати, нада умире последња. Да са надом не би умрла и правда, Србија је именовала убице са Петровачке цесте, доста су мирно спавали крај необележених гробова побијених ненаоружаних Срба“, казао је Вулин.

Према њеховим речима, злочиначка акција „Олуја“ је пресудом чак и Хашког трибунала проглашена ратним злочином, само некако нису успели да пронађу, именују и осуде злочинце.

„Када нису они, онда ће то урадити Србија. Александра Вучића усташе могу да мрзе и оптужују само за јачање Србије и заштиту Срба, за убијање хрватске деце не могу“, одговорио је министар унутрашњих послова Александар Вулин хрватском Министарству бранитеља, које је у свом срамном саопштењу изнело низ лажи на рачун Србије и српског народа и председника Србије Вучића, оптуживши га за великосрпску агресију.

Promena cene za voz do Novog Sada, zaštita za one koji idu na posao

Преузмите андроид апликацију.