Почетна > Србија
Србија

Вулин: Одлуку МУП-а не могу да промене амбасадори

Амбасадор САД Хил и шеф Делегације ЕУ у Србији господин Жиофре су изразили наду да се у Србији неће поштовати законска процедура и да ће упркос одлуци надлежних органа бити одржана шетња Европрајд 2022, коментарише министар унутрашњих послова Александар Вулин њихове изјаве да су сигурни да ће се шетња одржати упркос одлуци МУП.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије

„Поштовани амбасадори нису изразили наду да ће и противницима Европрајда бити дозвољено да шетају без обзира на одлуке надлежних органа. Њихово окупљање није подведено под људска права и слободу изражавања. Министарство унутрашњих послова Србије нема таквих предрасуда, ми не делимо грађане Србије и ми поштујемо свачије право на изражавање става, али исто тако и водимо рачуна о свачијој безбедности, па одлуке не доносимо на основу идеолошких или било којих других предрасуда“, навео је Вулин.

Каже да је МУП у складу са законом на основу процене стручних кадрова донео одлуку о забрани обе шетње и потврдио одлуку и у другом степену.

Одлуку МУП-а може да промени само суд, али амбасадори не могу, додао је Вулин и поручио да притисак на правосуђе није у складу с прокламованим вредностима Европске уније којој тако упорно тежимо, а ни у Сједињеним Америчким Државама не би било могуће да било који амбасадор изрази наду да ће надлежни државни органи поступити у складу са његовим уверењима или ставовима.

„У Србији се поштује закон и брине о интересима Србије, сви остали ће бити саслушани са поштовањем, али послушан ће бити само закон и само наши грађани. Министарство унутрашњих послова понавља свој став да никаквих шетњи на којима може доћи до бесмислених и по интересе Србије и наших грађана штетних и непотребних сукоба неће бити, верујем да се томе надају и поштовани амбасадори Хил и Жиофре“, закључио је министар.

Vlada uskoro o produženju roka sudiranja za stare studente

 

Преузмите андроид апликацију.