Почетна > Србија
Србија

Вучић: Земан био уз нас када су то само храбри смели-прави пријатељ Србије

Председник Александар Вучић данас је, на отварању Чешког дома у Београду, у присуству председника Чешке Милоша Земана, изјавио да је он прави пријатељ Србије и да је био уз наш народ када су то само храбри смели да буду.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Вучић је рекао рекао да чешка пословица каже да је прави пријатељ онај који је уз вас када сви оду, као и да је боље ходати са пријатељм по мраку него сам по Сунцу.

„Председник Земан је био уз нас и када су само храбри били уз нас и он је пријатељ са којим смемо на Сунце и када је дан и ноћ и мрак. Био је један од ретких који је смео да говори о слободарској традицији Србије и о борби Србије за свој опстанак. Више пута у протеклих 10 година на најправеднији начин је истакао кроз које је патње Србија пролазила. Увек се залагао да Србија хитно и без одлагања приступи ЕУ“, нагласио је Вучић.

Он је указао да је Земан радио на јачању дипломатских и културних односа две земље и да је носилац највиших одликовања наше земље.

„Толико је било бирократских тешкоћа и проблема, али Земан је толико желео да се уради Чешки дом и рекао да не може да дође у Београд док то не урадимо. То је за мене постала заповест. Сви смо се ангажовали да урадимо тај важан посао. Вратили смо Чешкој оно што јој по правди припада“, рекао је Вучић.

Vučić i Zeman otvorili obnovljeni Češki dom u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.