Почетна > Србија
Србија

Вучић: Зар да допустимо да нам неко шпијунира касарне

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нису први пут тек јуче примећене летелице изнад касарни српске армије, те да је прво уследило наше упозорење, јер, како је рекао не можемо да допустимо да неко шпијунира наше касарне.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

На питање новинара током извођења вежбе „Маневри 2022“, шта чува небо Србије, с обзиром на дешавања претходних дана, Вучић је констатовао да људи обично живе у времену од пре 20 или 30 година, а ствари су се значајно промениле.

„Србија је много снажнија, али да не помислимо да смо тако јаки да можемо са највећом светском силом да излазимо на крај. Неупоредива је снага Србије данас, у односу на некада, али са друге стране то није питање снаге, већ, пре свега, политике. Хоћемо ли моћи да сачувамо мир, а то нам је приоритетни задатак и дајемо све од себе да се тако деси“, рекао је он.

Председник је истакао да нису јуче први пут примећене летелице изнад касарни Војске Србије.

„Примећене су данима раније и онда смо их упозорили. И ту одмах видите здружему делатност против Србије, не бих рекао непријатељску, због различитих конотација којих ће бити у земљи или региону, јер ће с једне стране да крену са спрдњом – па, добро не виде из сателита, па су им потреби дронови… Наравно да су им потребни дронови. Али, кренуло је и са друге стране, па се питају са ким се сукобљавамо…“, приметио је Вучић.

Поручио је да се не сукобљавамо ни са ким:

„Али, хоћете да војска допусти да јој неко шпијунира касарне? Да уђу у хангаре, пребројавају колико метака, бомби, мина, гранта имамо, у централној Србији?“.

Рекао је и да су јуче цео дан НАТО дронови „обигравали“ на Брњаку и Јарињу.

„Водили смо рачуна, они су били на 200, 500 метара од амдинистративне линије, са друге стране. НАТО поштује све процедуре, али смо и њих видели, али њих немамо право да рушимо и обарамо по Резолуцији 12 44 и Кумановском споразуму. Али, нису они били тамо да скупљају сличице или да играју кликере, него због различитих ствари“, рекао је Вучић.

Проблем је, каже, када неко дође у Рашку или Нови Пазар, додајући да су коришћени комерцијални дронови, јер они који их користе мисле да се за тај неће установити власник, јер да нису комерцијални установили бисмо на основу војних елемената, коме припадају…

„Зато увек раде преко комерцијалних дронова“, додао је Вучић и додао да се ради на утврђивању чињеница и зато се не излази у јавност док се све не буде знало са сигурношћу.

„То вам је као са диверзијом на Севрном току у Балтику… Чини ми се да сви знају, да цео свет зна све о томе, па се сви праве наивни. Пустите и нас да се правимо мало наивни“, рекао је Вучић.

Брнабић стигла на самит у Берлину, дочекао је Шолц

Преузмите андроид апликацију.