Почетна > Србија
Србија

Вучић: За 20-ак дана преговори о фабрици у Параћину

Лидер СНС Александар Вучић говорио је синоћ на предизборном скупу у Параћину где је поручио да за 20 дана долазе представници једне немачке компаније која би могла да отвори фабрику у том граду и запосли око 1.200 људи.
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Вучић је казао да у Параћину данас ради само око 5.000 људи и да се нада да ће преговори са немачким инвеститором бити успешни, што би смањило незапосленост у том граду.

Због тога се, како је рекао, у индустријској зони раде средњо-напонски каблови и трафо станица.

Вучић је казао да се брине и о српској фабрици стакла у Параћину, због проблема који та фабрика има са пећи.

„Упућен сам шта се збива и у Српској фабрици стакла. Важно је да што пре кренемо у преговоре са Русима око цене гаса, наравно и са другима, ако успемо да обезбедимо јефитнији гас, мада сумњам да са другима можемо то да постигнемо…То би стаклару довело до тога да има огромну предност од свих других“, рекао је Вучић.

Истакао је да би то била предност за привлачење инвеститора у стаклару, да би то била предност за Параћин и читаву Србију.

Најавио је и да ће држава издвојити 35 милиона евра за доградњу домова здравља у Параћину и Ћуприји, као и да ће бити реконструисана Основна школа „Бранко Крсмановић“ у Дреновцу.

Вучић је, поред тога, најавио и да ће Параћин и Поморавски округ бити обухваћени пројектом „Чиста Србија“, као и да ће се радити обилазница око Свијалнца.

Истакао је да ће изградњом брзе пруге од Београда до Ниша, Параћин бити „подигнут у небеса“, с обзиром на то да ће то бити једна од главних станица на тој прузи, као и да ће до допринети развоју целог Поморавља.

Вучић је казао да све те пројекте неће бити лако постићи уколико не сачувамо мир и стабилности, додајући да ће то нарочито бити тешко у овим околностима у Европи и свету.

„Успели смо да изградимо прилике да нам земља иде напред, сада морамо још снажније да радимо, са још више енергије“, рекао је Вучић.

Додао је да су сви људи мислили да су мир и стабилност нешто што се подразумева и указао да је то мислила и цела Европа, све до данас.

„Сви су схватили да није, морамо да улажемо у одговорну и озбиљну политку“, нагласио је Вучић.

Истакао је да је план да просечне плате у Србији до краја 2026. године буду веће од 1.000 евра, а пензије веће од 500 евра, наводећи да ће Србија то остварити уколико настави да гради и доводи инвеститоре.

Указао је и на значај повратка српских држављана из иностранства, наводећи да ће то бити један од приоритета, а да је план да их држава привуче већим платама.

Поновио је да се Србија неће замерати Западу, али да исто тако неће учествовати у „хајци против Русије“, као и да ће осудити сваки напад који је противан резолуцијама УН.

На скупу је говорила и директорка КБЦ „Бежанијска коса“ и кандидат на листи СНС за републичке изборе Марија Здравковић, која је говорила о високим улагањима у здравство.

Истакла је да су изграђене или реконструисане многе болнице, са најмодернијим болесничким собама, апаратима, као и да је зпошљавање младих и школованих у здравству никад веће него данас.

Здравковић је додала да је за њих учињено све да остану у својој земљи и да знање стечено овде подаре нашим људима.

„Без здравља и здраве популације нема напретка једне земље“, закључила је Здравковић.

Vučić: U junu počinje izgradnja brze pruge od Beograda do Niša

Преузмите андроид апликацију.