Почетна > Србија
Србија

Вучић: Верујем да ћемо у данима пред нама моћи да нађемо неко компромисно решење

Наставићемо разговор и верујем да ћемо моћи у данима пред нама макар за један мали део да постигнемо неко компромисно решење, пошто је јасно да око таблица и неких већих питања до таквог решења не може да дође уопште, рекао је председник Александар Вучић након састанка са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром.
Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav

Други део разговора председника Александра Вучића са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром завршен је 15 минута после поноћи.

Вучић је, у обраћању на Инстаграму, рекао да ће се разговори наставити, у нади да ће се постићи неко компромисно решење.

“Верујем да ћемо моћи у наредним данима који су пред нама макар за један мали део да постигнемо неко компромисно решење, пошто је јасно да око таблица и неких већих питања до таквог решења не може да дође уопште“, рекао је Вучић у видео обраћању објављеном на налогу buducnostsrbijeav.

Додао је да и то што се нада – није ништа сигурно, те да је потребно много гаранција и још много рада.

„Али у данима пред нама радићемо вредно да сачувамо мир за наш народ а да истовремено осигурамо будућност за опстанак Срба на Косову и Метохији“, поручио је председник.

Састанку су присуствовали и амбасадори САД и ЕУ у Србији, Кристофер Хил и Емануел Жиофре.

Вучић: Настављамо тешке разговоре, боримо се за мир

Преузмите андроид апликацију.