Почетна > Србија
Србија

Вучић уручио одликовања поводом Видовдана

Председник Александар Вучић уручио је данас, поводом Видовдана, одликовања заслужним појединцима и институцијама, уз поруку да то нису људи који су по свим питањим сагласни нити који чак и слично мисле, али су људи који су свако из своје области залужили и више од овог признања и који су у својој области најбољи, који су трудом и радом показали одговорност и направили разлику између себе и других.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Они су нам доносили радост у спорту, уживање у култури и уметности, сигурност и безбедност у унутрашњим пословима и одбрани, спасавали животе и показали како трудом и радом могу да направе разлику у односу на све нас обичне грађане током пандемије. Неки су својим животом платили своју посвећеност и морамо да изразимо посебну захвалност свима, нагласио је Вучић.

Церемонија уручења одликовања у Палати Србија почела је химном Србије „Боже правде“, а присуствују јој министри у Влади Србије Александар Вулин, Никола Селаковић, Вања Удовичић, Златибор Лончар, Маја Гојковић, директор БИА Братислав Гашић.

Међу 65 одликованих је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, коме је уручен Орден Републике Србије на великој огрлици.

Орденом српске заставе првог степена одликовани су министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто и лидер Демократског фронта Андрија Мандић.

Глумац Мики Манојловић добитник је ордена Карађорђеве звезде првог степена, а тим признањем постхумно је одликован и позоришни редитељ Братислав Петковић.

Међу одликованима Карађорђевом звездом трећег степена су Миланко Шеклер, Филмски центар Србије, Народно позориште Приштина у Грачаници, Спомен-парк „Крагујевачки октобар“.

Златне медаље за заслуге добили су музичар Оливер Мандић, оперска певачица Бреда Калеф Симоновић, писац Александар Гаталица, глумица Ева Рас, бивши тенисер и тениски тренер Радмило Арменулић.

Међу одликованима су припадници МУП и БИА, здравствени радници.

Орденом Карађорђеве звезде првог степена постхумно је одликован музичар Ђорђе Марјановић, а Златну медаљом за заслуге постхумно су одликовани композитор Сања Илић, музичар Зафир Хафжиманов, глумац Десимир Станојевић, новинар Александар Васић, модна дизајнерка Божана Јовановић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.