Почетна > Србија
Србија

Вучић: Трудићемо се да имамо најбољу комуникацију са Кфором на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас после састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом да ћемо се у будућности трудити да имамо најбољу могућу комуникацију са НАТО, као и да је упознао Столтенберга да је у последњих годину дана 13 одсто Срба напустило север КиМ због малтретирања и притиска приштинског режима.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Разговарали смо о свим важним питањима више од једног и по сата и и за нас је важно, што је рекао Столтенберг и што могу да потврдим, сарадња са НАТО и Кфором у нади да ћемо колико толико осигурати безбедност за српски народ на КиМ“, рекао је Вучић.

И када Столтенберг каже да Кфор осигурава мир и сигурност за све заједнице на КиМ – није било потребе да осигурава мир и сигурност за било кога другог, осим за Србе, који су једино угрожени или били нападани, навео је Вучић.

Истакао је да су искључиво Срби били нападани од 2001. а нарочито откада је на власти Аљбин Курти.

„Упознао сам Столтенберга са чињеницом да је непуних 13 одсто Срба напусило север КиМ у последњих само годину дана због огромног притиска, хапшења, малтретирања и претњи које долазе од приштинског режима“, рекао је Вучић.

NZS: Sutra redovna novčana naknada nezaposlenima

Преузмите андроид апликацију.