Почетна > Србија
Србија

Вучић: Све зависи од геополитичке ситуације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Бриселу видело да када је геополитички интерес ЕУ у питању може да се добије статус кандидата и да ништа није урађено у смислу припреме за чланство.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Вучић је, на питање да ли се слаже са министарком Јадранком Јоксимовић да би Србија могла за пет до седам година бити чланица ЕУ, казао да је он реалиста, али да министарка добро зна односе у Унији.

„То зависи од политичке и геополитичке ситуације. Видело се сада да можете добити статус кандидата да у смислу припреме нисте ништа урадили, када је у геополитичком интересу ЕУ, а да они који су много више учинили као Северна Македонија, Албанија и БиХ нису добили ништа“, објаснио је он.

Вучић је казао да је није такав оптимиста као министарка, и да се највише узда у сопствене снаге.

„Наш европски пут морамо да наставимо. Морамо да се уздамо највише у наше снаге. Показали смо да можемо својим радом, опстајући и остајући на европском путу, чувајући традиционална пријатељства, да земљу мењамо до непрепознатиљивости“, рекао је он.

Вучић је као примере навео аеродром Росуљу, који нико није ни сањао, а који снажи нашу инфраструктуру, и који и као аутопутеви мењају потпуно слику Србије.

Пренео је да су му пилоти рекли да би било добро да аеродром отворимо и на југу и западу земље.

„Како ће да изгледа Србија за две године када будете имали аутопут до Пожеге, Краљева, Крушевца, градићемо Дунавску магистралу, спојити Кузмин са Сремском Рачом, градити аутопут Београд-Зрењанин, Београд-Вршац, обилазница око Београда, не могу ни свега да се сетим… Србија изгледа другачије, и можемо све својим снагама“, поручио је он.

Вучић је истакао да је важно да верујемо у себе и да не мислимо да ће неко други да нам поклони нешто.

„Морамо да подигемо веру у себе“, нагласио је он.

Otvoren aerodrom Rosulje

 

Преузмите андроид апликацију.