Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија иде у добром смеру

Србија иде у добром смеру, поручио је синоћ председник Александар Вучић и додао да мора још много тога да се уради и направи, али да је до сада постигнут значајан напредак, пре свега у економији и инфраструктури.
вучић
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Говорећи за Танјуг на питање „шта би грађанин Вучић рекао председнику Вучићу“, председник је одговорио да би му сигурно рекао да је могао више и боље, да му је потребно још мало енергије и неких бољих решења, али да је он лично, задовољан, иако наравно није безгрешан, јер Србија иде у добром смеру.

„Када радите тежак посао у којем на дневном нивоу, морате да доносите виталне и кључне одлуке, па се подразумева да направите грешке. Али, Србија иде у добром смеру“, рекао је Вучић.

Он је приметио и да грађани у разговору о економским успесима Србија исказују неверицу, не зато што мисле да их неко лаже, већ зато што нису навикли на то.

„Питају се како је могуће када су нам ниже плате него у Немачкој. Тешко је да схватите да ми заостајемо 100 година у односу на европске земље, али разлику недвосмислено смањујемо“, рекао је Вучић.

Приметио је да постоји нека врста губитничке „кукњаве“ код дела људи, што мора да се превазиђе.

„Ако смо могли у кошарци, рукомету, одбојци, ватерполу, почињемо у фудбалу, можемо у политици и економији“, поручио је председник Србије.

Додао је да још много тога мора да се уради и направи, али и приметио да је земља имала срећу, што су са оптимизмом направљени уговори за 10, 11 аутопутева и брзих саобраћајница, а онда су драстично скочиле цене сировина.

„По добрим ценама ћемо направити те путеве“, рекао је Вучић и подсетио да ће се за мање од месец дана ићи за пола сата од центра Београда до центра Новог Сада, да је изграђен аутопут скоро до Пожеге, одакле ће у два смера, ка Црној Гори и ка БиХ.

„То су ствари које људи виде, које су најважније. Јер када имате пут, знају људи да могу да дођу инвеститори, фабрике“ рекао је Вучић и као пример навео да у Ваљево нико није хтео да дође док није обезбеђена брза саобраћајница, а сада су тамо Bizerba, и Hansgrohe, који су довели своје фабрике у тај град.

“Fijat” ostaje u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.