Почетна > Србија
Србија

Вучић споменуо повлачење, у 11 присуствује седници Владе, вечерас се обраћа јавности

Председник Србије Александар Вучић обратиће се јавности у 20 часова из зграде Председништва, а, према најавама, пре тога ће присуствовати седници Владе у 11 часова. Вучић је синоћ имао састанак са најближим сарадницима у централи СНС-а и тада је најавио да ће се повући са места председника, пренео је челник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

На позив председнице Владе Ане Брнабић, седници владе у 11 часова присуствоваће председник Србије Александар Вучић.

Председник би на седници требало да обавести чланове владе о преговорима са високом западном делегацијом.

Састанак са западном „петорком“, председник је описао као један од најтежих дана за Србију. Истакао је да је „због онога што нас чека у будућности“, потребно јединство.

У 20 часова, Вучић ће се обратити јавности из зграде Председништва Србије, саопштено је јуче из Прес-службе председника.

Вучић је синоћ имао састанак са најближим сарадницима у седишту СНС-а. Према писању медија, на састанку је било несугласица и позива да се одбију преговори са САД и ЕУ. На те несугласице је, како се наводи, реаговао председник Вучић и рекао да ако неко мисли да може боље од њега да води државу он је спреман да им то препусти и потом отишао са састанка.

Један од челника Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић је након састанка изјавио за ТВ Пинк да ако председник Вучић остане при своме да поднесе оставку, да је то крај Српске напредне странке и крај каријере коју је СНС имао на политичкој сцени Србије.

Након тога следи, сматра, нешто што је, како је рекао, „најцрњи и најгори сценарио за Србију“ који не сме ни да замисли.

Магла смањује видљивост на путевима у неким деловима земље

Преузмите андроид апликацију.