Почетна > Србија
Србија

Вучић: Сменом Миленковића и Митића треба да се бави МУП

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Министарство унутрашњих послова надлежно да одговара на питања зашто су смењени начелник Одељења београдске полиције за борбу против дрога Слободан Миленковић и шеф оперативе Душан Митић који су открили плантажу марихуане у Јовањици.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Нисам се тиме посебно ни бавио. То је регуларни посао којим се бави МУП планирањем и систематизацијом. Они имају своје правилнике на основу којих делују и рангирају ко је колико учинио и урадио“, казао је Вучић новинарима одговарајући на питања након обиласка реконструисаног пута Рашка – Нови Пазар.

Вучић је нагласио да се последње три године водила најбруталнија и најлажљивија кампања о његовој и умешаности његове породице у случај Јовањица, што, како је рекао, ни Миленковић нити било ко други није могао да потврди ма колико да су свакодневно лагали.

„Никог није било брига нити је неко покушао ни након добијених пресуда да каже извините и Александре и Андреју Вучићу и сви остали. Нема шта да исприча нико о било каквом нашем учешћу у било чему. Све време је намерно обмањивана јавност у Србији, брутално лажући људе, правећи велики политички случај око свега тога“, казао је Вучић.

Он је нагласио да те људе никада није видео у животу, додајући да никада није запалио ни цигарету у животу, да дрогу никада није видео у животу нити да је од ње узео који динар.

„Смејем се медијским покушајума да од поштених људи направите нарко дилере, а од нарко дилера поштене људе. Што се ових људи тиче…Њихов посао, слободни да говоре шта хоће. Видим да причају о спектаклима и не знам чему. Супер, ја вам само кажем шта је немогуће да буде у тим причама, пошто тога нема“, додао је он.

Председник Србије је објаснио да је посао МУП-а да полажу рачуне и доставе податке колико је заплењено наркотика и ухапшено нарко дилера.

„Ако мислите да податке о томе како неко напредује или иде у друга одељења МУП мора да се објашњава, онда то нема никаквог смисла, али пошто волите да правите политички случај од апсолутно свега, као што и многи мисле у савременом добу, у војсци и полицији и многим другим службама да су сви листопадни на политичкој сцени, па да они чекају само смену и долази нека нова гарнитура, па ће негде неко некога да уцени да мора да буде ту и да добије медијску подршку. Ја у томе нећу да учествујем „, казао је Вучић.

Како је истакао, он против Митића и Миленковића нема ништа.

„Овог једног ни не знам, овог другог познајем и лично сам му дао пиштољ или неку значку за борбу против дроге пре више година на предлог министра Небојше Стефановића. Тако да, никакав проблем са свим тим немам“, додао је Вућић.

Председник је нагласио и да је он за то да се Јовањица и све друго истражи до краја, али како је објаснио, не на такав начин да се лаже сваки дан и да се обмањује јавност о улози било кога од Вучића и да се притом нема ниједан доказ нити било чија изјава.

„Немате ништа. Сем једног патолошког лажова Мирослава Алексића који није могао ни основну школу да заврши како треба и који је заједно својим тастом опљачкао 300.000 евра у Трстенику. Човека који је изгубио на суду, а који није рекао ни извините нити било шта друго. Немам ништа против тих људи или било кога. Пред њима је да пруже допринос у будућности ако хоће, а ако неће то је посао за МУП“, казао је Вучић и нагласио да што се њега лично тиче Братислав Гашић има његово максимално поверење.

Pred početak školske godine,apel ABS roditeljima i vozačima za bezbednost dece

Преузмите андроид апликацију.