Почетна > Србија
Србија

Вучић са Зарацином о ситуацији у региону и исходу састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником немачке владе за Западни Балкан, Мануелом Зарацином о ситуацији у региону и, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је том приликом истакао да Београд остаје посвећен дијалогу са Пристином, који се води уз посредство ЕУ, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Он је поновио позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану, а то су очување мира, даље јачање поверења и свестранија регионална сарадња.

Председник Вучић је истакао да је пут евроинтеграција један од спољнополитичких приоритета Србије, те је изразио наду да ће и ангажман специјалног изасланика Зарацина додатно допринети да се обнови ентузијазам за проширење ЕУ.

Саговорници су разговарали и о економској сарадњи, а посебно о инвестиционим потенцијалима који се отварају у контексту организације престижне манифестације EXPO 2027.

Председник је изразио интересовање за ширење немачких инвестиција, с обзиром на значај Немачке као економског партнера Србије.

Специјални изасланик Зарацин је изразио жељу за јачим ангажманом целе Уније у погледу политике проширења и давања новог подстрека Западном Балкану на европском путу, додаје се у саопштењу.

EU demantuje Kurtija i ukazuje na predstavljen predlog za primenu sporazuma

Преузмите андроид апликацију.