Почетна > Србија
Србија

Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Грчке

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Грчке Јоргоса Диакофотакиса и захвалио му на посебном доприносу који је, током амбасадорског мандата, дао односима двеју земаља.
Фото: Танјуг/Милош Милојевић

Председник Вучић је амбасадору Диакофотакису изразио захвалност на подршци Грчке европском путу Србије, као и на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и помоћи у заштити суштинских државних и националних интереса.

Он је нагласио да Грчка ужива велико поштовање српског народа, чије вековне везе и пријатељство са грчким народом одликују блискост и чврстина, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
Фото: Танјуг/Милош Милојевић

Председник Вучић и амбасадор Диакофотакис су изразили наду да ће развој српско-грчких односа бити настављен на обострану корист и кроз добру праксу одржавања седница Високог савета за сарадњу Србије и Грчке.

Двојица саговорника су изразили очекивање да у наредном периоду буде повећана економска сарадња двеју земаља, као и да ојачају саобраћајне и везе у области енергетике.

Председник Вучић је амбасадору Диакофотакису пожелео много успеха на новој одговорној дужности у дипломатској служби.

Ista cena skipasa na Kopaoniku, Staroj planini i Zlatiboru

Преузмите андроид апликацију.