Почетна > Србија
Србија

Вучић позвао на констултације о кандидату за премијера

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас на консултације о кандидату за председника владе.
вучић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Консултације ће се одржати у згради Генералног секретаријата председника, а почеће у 9 сати кад на разговор долазе представници Коалиције Албанаца долине.

У 10 и 15 биле су предвиђене консултације са партијом СДА Санџака – др Сулејма Угљанин, међутим та странка је синоћ саопштила да се неће одазвати позиву председника Србије наводећи као разлог злочин у Сребреници 1995. године.

„СДА Санџака која заступа и штити интересе Бошњака у Републици Србији неће се одазвати на позив председника Републике Србије на консултације о кандидату за председника владе. Руководство СДА Санџака, чланство и симпатизери су у жалости због геноцида који су извршиле српске оружане снаге над бошњачким народом у Сребреници, у јулу месецу 1995. године“, наводи се у саопштењу.

Из те странке су нагласили и да ће што се тиче нове Владе Србије, након именовања кандидата за председника владе, зависно од концепта и програма владе, СДА Санџака донети одговарајућу одлуку и обавестити јавност.

У 11.30 часова предвиђене су консултације са странком Заједно за Војводину – Војвођани, коју чине Демократски савез Хрвата у Војводини и Заједно за Војводину.

У 12 и 45 планиране су консултације са странком Муфтијин аманет – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић.

Vučić: Hoću da Srbija ima mali brod koji slobodno plovi

Преузмите андроид апликацију.