Почетна > Србија
Србија

Вучић: Поносан сам на рекордан прилив страних директних инвестиција (ВИДЕО)

Како се ближимо крају године, неизбежно почињемо да сумирамо резултате и правимо планове за 2023., навео је председник Србије Александар Вучић и додао да је поносан због тога што Србија већ има рекордан прилив страних директних инвестиција, иако се 2022. још није завршила.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Он је, резимирајући седмицу за нама, додао да је још поноснији на то што и поред свих тешких изазова Србија граби напред, не губећи амбицију да постигне још више и још боље.

„Са кинеским пријатељима из компаније ЦРИЦ разговарао сам о капиталним пројектима који ће позиционирати Србију на сам врх по питању највиших стандарда у области путне инфраструктуре, док сам са огромним задовољством присуствовао отварању фабрике Тојо Тaјр, најсавременијег објекта ове врсте и једине коју је овај глобални индустријски гигант отворио на старом континенту.“, написао је председник Вучић на Инстаграму.

 

Он је навео и да је сусрет са Срђаном Петровићем из Велике Хоче био посебно емотиван.

„Његова породица представља оличење и нашег страдања, али и пркоса и поноса са којим српски народ остаје на нашем Косову и Метохији. Зато настављамо да се боримо за Србију на најбољи могући начин, уз неуморно чување мира и разговоре са свим партнерима, како бисмо обезбедили што боље услове за раст наше Србије и спокој свих наших грађана. Живела Србија!“, навео је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Novi državni sekretari Starović, Nikčević, Pajkić, Bošnjak…

Преузмите андроид апликацију.