Почетна > Србија
Србија

Вучић: Опозиција ће одговор о изборима добити до краја месеца

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће опозиција, која је данас предала захтев за одржавање ванредних парламентарних и београдских избора до краја године, добити одговор до краја месеца.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је одговарајући на питања новинара у Скопљу рекао да је чуо да је део опозиције доставио писмо данас у Председништву, додајући да ће га прочитати кад се буде вратио.

Приметио је и да је тај део опозиције променио мишљење по питању избора, јер су раније говорили да ће се, како је навео, сусрести са гневном народа ако буде расписао изборе.

После четири месеца су променили мишљење. Да ли су ишли код некога на ручак у амбасаду или је био довољан доручак или само смех не знам, али одједном су се појавили са другачијим мишљењем. Ја поштујем кад људи тако промене мишљење. Не знам шта се десило у њиховим главама, али сам задовољан што је дошло до такве промене мишљења“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће до краја месеца добити одговор што ће бити најбржи и најкронкретнији одговор.

„Пошто видим да траже парламентарне и београдске изборе најбржи и најконкретнији одговор који један председник који је надлежан ако ништа друго да расписује парламнтрен изборе ће им пружити у складу са демократским принципима и начелима, али и им одговорити на све глупости. Добиће и усмени и писмени одговор“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да верује да ће се опозиција обрадовати његовом одговору.

„А какви ће све избори да буду – није Србија, нити српска држава – фонтана жеља да их испуњава онима који маштају о томе да добију већи број посланика како би ваљда могли у потпуности да нам изгазе клупе у скупштини“, рекао је Вучић.

Isticanje ratne zastave tzv. Armije BiH i „Islamske države“ u Vozući je zaplašivanje Srba (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.